Poboljšani planovi restrukturiranja brodogradilišta?

brodU Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva očekuju da će sutra, 12. travnja, zadnji dan roka koji je postavljen upravama pet najvećih hrvatskih brodogradilišta, imati poboljšane nacrte planova restrukturiranja brodogradilišta te da će nakon dorade ti planovi do kraja ovog mjeseca biti poslani Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja. Rok za dostavu poboljšanih nacrta planova restrukturiranja upravama brodogradilišta zadan je 25. ožujka na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Damira Polančeca sa članovima poslovodstava pet brodogradilišta (Brodosplit, Brodotrogir, 3. maj, Kraljevica i Uljanik) i predstavnicima sindikata koji djeluju u brodogradilištima ...

Izvor: HINA

"Jedan dio nacrta planova brodogradilišta očekujemo danas, a dio sutra, tako da bismo sutra imali sve nacrte planova", izjavio je danas glasnogovornik Ministarstva Tomislav Mazal.

Nacrti planova, dodaje, analizirat će se i usklađivati u Ministarstvu i do kraja ovog mjeseca bit će poslani Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja.

Škver blues
Škver blues

Restrukturiranje hrvatske brodogradnje utvrđeno je kao jedno od mjerila za otvaranje pregovora s EU-om vezano uz poglavlje Tržišno natjecanje te stoga planove restrukturiranja treba odobriti Europska komisija.

Hrvatska strana nada se da će Komisija Hrvatskoj odobriti prijelazno razdoblje do 2015. godine u kojem bi brodogradnja bila osposobljena za profitabilno poslovanje.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 169 guests and no members online