Dobre vijesti iz škvera

U splitskom škveru porinut je tanker grdosija, 246 metara dug, 42 metra širok, sa 114 tisuća tona nosivosti, to su samo neki od "osobnih" podataka broda, aframax tankera, koji su škverani izgradili za sve poletniju "Tankersku plovidbu" iz Zadra. Prema riječima Domagoja Klarića, direktora "Brodosplita", novogradnja 460 prvi je brod, od ukupno dva, iz aframax programa što ga je splitsko brodogradilište ugovorilo za "Tankersku  plovidbu". - Parafrazirat ću, pa reći kako je Bog stvorio čovjeka, a Zadar košarku. Isti taj Zadar stvorio je i "Tankersku plovidbu" kojoj je, pak, "Brodosplit" pridonio da bude prepoznatljivija u svijetu. Uvjeren sam u nastavak plodne suradnje između naše dvije tvrtke i u gradnju novih brodova - kazao je naš sumpetranin i čelni čovjek splitskoga brodogradilišta prilikom porinuća prinove vrijedne 59,5 milijuna američkih dolara ...

Piše: Denis Krnić / Slobodna Dalmacija

"Dugi otok" građen je od čelika povišene čvrstoće, a namijenjen je prijevozu sirove nafte u ledenim morima. Buduća posada broda brojat će 32 člana, a maksimalna će brzina plovidbe iznositi 15 čvorova. Dok su remorkeri u Kaštelanskom zaljevu usporavali porinutog čeličnog diva, škverani su već postavili kobilicu na novogradnju 461.

Priznanje Domagoju Klariću

Inače, porinuće "Dugog otoka" drugo je po redu ovogodišnje porinuće u "Brodosplitu". Prema rokovniku za 2008. godinu, planirano je pet porinuća, što je identično prošlogodišnjoj brojci.