Zbog jedne ljubavi: humanitarni koncert na Poljudu

U okviru velike humanitarne akcije “Zbog jedne ljubavi”, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za adaptaciju postojećih prostorija Jedinica liječenja Zavoda za dječju hematologiju, onkologiju, kliničku imunologiju i genetiku Klinike za dječje bolesti KBC Split, u subotu 20. travnja 2019. u 17:30 sati na poljudskom stadionu bit će održan humanitarni koncert kojeg će Lions klub Split, uz potporu HNK Hajduk, organizirati neposredno prije jadranskog derbija s HNK Rijeka.
Svoje sudjelovanje na koncertu potvrdili su Alen Nižetić, Hari Rončević, Klapa Šufit i Grupa Viva. Ciljani iznos donacije je 108 tisuća kuna a isti će, u cijelosti, kako navode organizatori, po završetku humanitarne akcije, nakon odbitka troškova, biti uplaćen u korist KBC Split.
Humanitarna akcija “Zbog jedne ljubavi” trajat će od 1. travnja do 28. lipnja ove godine, a sredstva će se prikupljati i izravnim uplatama na račun IBAN: HR5124840081502011742 kod Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb.
 

Oda proljeću

28. po redu kultna omiška manifestacija "Oda proljeću" na Omiškoj Dinari i ove godine započinje ispred vatrogasnog doma u Omišu, tradicionalnim usponom na Imber u nedjelju, 28.04.2019. godine točno u 08 sati. Osim cjelodnevnog druženja, rekreacije i zabave na čistom zraku u organizaciji Planinarskog društva "Imber", a nakon natječaja za najbolju pjesmu o proljeću i planinarenju, te izleta na Kulu (864 n/m) birati će se i Vila Imbera..
 
Sara Barbarić i Vox Box band će nas ove godine zabavljati u subotu, 11.5. na tradicionalnom humanitarnom koncertu u Dugom Ratu u čast i sjećanje na našeg Nikolu Kačunića Talaju. Veselimo se nadolazećem druženju u dugoratskom parku pored lučice. Vidimo se..
 

Vox Box: Vidimo se svi u petak navečer

Obitelj Prlić ostala je nakon požara u obiteljskoj kući u Dućama bez svega, a otac i sin, koji su stradali, s opeklinama trećeg stupnja završili su na Jedinici intenzivnog liječenja KBC Split. Materijalna šteta na kući obitelji Prlić je procjenjena na oko 200.000 kuna, a brojni pojedinci, kao i prijatelji i suborci iz Domovinskog rata, sportski klubovi iz Omiša, Duća i Dugog Rata, grad Omiš i naša županija, krenuli su pomoći nesretnoj obitelji. I popularni omiški band Vox Box u suradnji s CB Bagulin, DPH Omiš pridružuje se akciji humanitarnim koncertom koji će se držati u petak u Omišu na trgu Sv. Mihoviila. Dođite, zabavite se, popijte i koju više (ali ne sjedajte potom za volan) i zaplešite za pravu stvar...
 

Smijeh must go on

Splitska komičarska scena nastavlja sa gostovanjima u Omišu. Nakon dva odlična i rasprodana nastupa na pozornicu nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku se sa potpuno novim bazama u novoj, subotnjoj (6.4.2019.) večeri dalmatinske stand-up komedije vraćaju Tomislav Primorac, Ante Travizi i Vanja Dobrijević. Cijena ulaznice je 40 kn u pretprodaji (svakog dana u popularnom caffe baru "Big Blue"), odnosno 50 kn na ulazu u dvoranu na Priku, a show počinje u 20 sati. Nećemo se vidjeti, ali guštajte!
 
Fotografije iz Krila Jesenice često umjesto ljepote prirode i nadaleko poznate luke obiluju prizorima komunalnih problema, devastacije obale ili glomaznog otpada i smeća ostavljenog uokolo, "tamo gdje će ga netko već pokupit"..
Općina smo u kojoj, nažalost, komunalnih problema "ne fali". No nije uvijek kriv "netko drugi", poput neodgovornih pojedinaca koji odlažu otpad gdje im padne na pamet ili pak s druge strane spektra, naši komunalni redari, upozorenja i kazne, nekad treba malo zastati i proanalizirati i uzroke problema te uzeti u obzir i nešto širi pogled na problematiku otpada na području općine Dugi Rat. Izgleda da takvih znalaca ima među nama i da su voljni s zainteresiranom javnošću podjeliti svoje stavove i informacije s kojima raspolažu. U nastavku članka pročitajte jedan takav osvrt s pojašnjenjem situacije s otpadom na Krilu Jesenice...
 

Dota Pit turnir u Spaladium Areni

Karte za AMD Sapphire Dota Pit turnir u slobodnoj su prodaji. Spaladium Arena će čitavih sedam dana, od 22. do 28. travnja biti transformirana u arenu gdje će najbolje eSport ekipe u ovoj iznimno popularnoj računalnoj igrici izići na megdan jedne drugima. Što se ekipa tiče, ujedno i najvećeg mamca za publiku, one u trenutku pisanja teksta nisu bile poznate.
– Dobili smo dobar termin što se turnira tiče. Školski praznici počinju 18. travnja, a sama nastava starta 29. travnja, u ponedjeljak. Tako da smo baš "upali" u proljetne praznike, zbog čega se nadamo dobroj posjećenosti Spaladium Arene za vrijeme cijelog turnira. Kako ćemo organizirati nagradne igre i razna druženja, a sve kako bismo što više ljudima približili gejmersku kulturu, vjerujem kako ćemo uspješno zadobiti pažnju kako mladih, tako i onih starijih – kazao je organizator turnira Ivan Marušić.
 

Ili jeste ili niste

Društvo prijatelja Hajduka Duće - Dugi Rat poziva članove i simpatizere na tribinu informativnog karaktera koja će se održati u nedjelju 31. ožujka u 19:11 sati u kinu "Dalmacija" u Dugom Ratu. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, nedoumica, ukoliko Vas zanima kako radi Naš Hajduk,.. slobodno dođite i pitajte! Isto tako, u ranijim satima, od 16 sati na trgu kralja Tomislava prirediti će se i dječji program, a u goste dolazi i Rico koji će zabaviti našu dicu uz mnogobrojne igre! Također Vas iz DPH pozivaju i na učlanjivanje s kojim će te postati dio najveće navijačke priče. Prošlu godinu su završili sa 157 članova. Podržimo naš Hajduk. Ukoliko imate bilo kakva pitanja, poput onog, često neizrečenog, kada ćemo se između sebe konačno dogovoriti i prestati više puniti proračun HNS mafiji bacanjem baklji, postavljanjem bolesnih transparenata i sličnim pozdarijama kojima si stalno zabijamo autogolove?, i ostalih, slobodno ih i prije nedjelje pošaljite na Facebook stranice DPH Duće - Dugi Rat. Vidimo se! HŽV!
 

Više od utakmice

Nakon što je u ponedjeljak ujutro, oko 04:25 sati, planuo požar u obiteljskoj kući u Dućama, u kojem su ozlijeđene dvije osobe, a obitelji Prlić je izgorio cijeli stan,
Ove nedjelje očekuje nas dvostruki rukometni program protkan humanitarnim karakterom. Druga ekipa RK Hrvatski Dragovoljac igra susjedski derbi protiv ekipe Solina dok prvi seniorski sastav dočekuje ekipu Karlovca, ekipu koja igra najbrži rukomet u 1.HRL-jug ligi. Potaknuti nesretnim događajem od ovog ponedjeljka i u Hrvatskom Dragvoljcu su odlučili da sav prihod od ulaznica i donacija namijeni potrebitim Dućanima. Dođite u nedjelju na tribine dvorane na Ribnjaku, ovo je više od rukometne utakmice.
 

Humanitarni koncert za Centar za autizam

U nedjelju, 31.3. s početkom u 19:30 sati na humanitarnom koncertu u HNK Split za djecu s poteškoćama iz autističnog spektra, u organizaciji IW Club Split Palmina i Zaklade 'Kap za slap' i pod pokroviteljstvom Grada Splita, nastupit će Neno Belan, Giuliano, Terezija Kusanović, Dalmatino, Diktatori, Marko Škugor i Tedi Spalato uz ceremonijal mešta Damira Mihanovića Čubija. Karte za koncert mogu se još kupiti na blagajni HNK Split.
 

Gulp!

Cvjećarnica Dugi Rat, sinoć, negdje na "Sinaju"..   U očekivanju Godota / Waiting for Mr.Godot
 

Razglednica: Pozdrav iz Krila

Gradnje brodova na otvorenom bez odgovarajuće ekološke infrastrukture, odlaganje smeća uz i u more, nasipavanje mora građevinskim materijalom i otpadom, tema su doista brojnih prijava građana, te fotografija i video materijala koje je dobila redakcija portala Morski.hr, te ga proslijedila nadležnima u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, te Ministarstvu zaštite okoliša i energetike. Odgovorni se kažnjavaju, protiv Općine Dugi Rat postupak je u tijeku, nepoznati počinitelji nisu zatečeni na djelu, dok su neki poznati i snimljeni. Zaključke nakon viđenog teksta, fotografija i video materijala, s stranica portala Morski.hr donesite sami.
 

Moje prvo ljetovanje

I ove godine Centar za socijalnu skrb Omiš s partnerima kreće s projektom "Moje prvo ljetovanje". Cilj projekta je omogućiti besplatno ljetovanje obiteljima s djecom koje se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, čija djeca nikada nisu bila na moru. Ove su godine u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Vukovar odlučili osigurati ljetovanje za 10 obitelji (izabrane obitelji imaju od 1 do 3 djece) koje su korisnice socijalnih naknada i nikada nisu bili u mogućnosti djeci omogućiti odlazak na more. S predstavnicima lokalnih turističkih zajednica dogovoreno je da će se projekt provoditi u vremenskom razdoblju od 17.06.-23.06.2019.g. Osim smještaja, planira ae obiteljima osigurati prehranu, slobodne aktivnosti i zanimljive izlete kako bi djeci njihovo prvo ljetovanje ostalo u što ljepšem sjećanju. Ovim putem se pozivaju:
   - privatni iznajmljivače s područja Podstrane, Dugog Rata i Omiša, vlasnici hotela i kampova radi osiguranja smještaja,
   - vlasnici restorana koji su voljni osigurati ručak za naše korisnike
   - svi ljude dobre volje odnosno sve koji mogu svojim doprinosom na bilo koji način pridonijeti realizaciji ovog projekta.
Za sve informacije molimo da se javite u Centar za socijalnu skrb Omiš na tel.021/864 805; mob:099/673 8907 te na mail: soc.skrb.omis @ gmail.com. Hvala!
 

Zero Waste: Život bez otpada u teoriji i praksi

Plastične vrećice, jednokratna plastična ambalaža, limenke, plastične čaše i slamke, boce i folije su samo par primjera otpada koji u velikoj mjeri zagađuje okoliš, skupimo ga u roku jednog dana, a razgrađuje se stoljećima. Uz malo volje, kreativnosti i organizacije možemo i drugačije jer život bez otpada nije utopija nego održiva filozofija.
U organizaciji Udruge za održivi razvoj Osejava, Anamarija Prgomet, koja stoji iza inicijative "Zero waste Croatia", održati će u subotu, 9.3.2019. u Makarskoj edukativno – praktično predavanje o životu bez otpada i pokazati nam kako je uz malo organizacije i kreativnosti takav život moguć. Kroz praktičan pristup će prikazati kako se na lak način može živjeti ovaj životni stil koji nije nimalo štetan ljudima, životinjama i okolišu. Nakon predavanja slijede radionica o izradi prirodnog dezića i druženje.
 
U subotu, 09.03.2019. u vremenu od 10 do 14 h, u Integral centru, Matoševa 31, Split, voditeljica Asja Kuzmanić Roje, integrativna, tjelesno orijentirana terapeutkinja, održati će iskustvenu radionicu pod nazivom: Sposobnost za intimnost u odnosima. Iskustvena radionica predstavlja priliku da saznate više o sebi i voljenima, zašto se ponašamo nerazumno i djetinjasto u određenim okolnostima, te kako prekinuti taj krug nezadovoljstva. Istraživati će se mjesta gdje su se pojavili zidovi između unutar nas samih, posljedično i u odnosu, kao i prostor simbioze i stapanja u ovisničkim odnosima, te zdravu potrebu za sobodom i separacijom. Osvještavat će se mjesta na kojima se susrećemo, mjesta slobodne ljubavi, te kako pružiti neinvazivnu i nesebičnu podršku sebi i voljenima..
Broj mjesta na radionici je ograničen pa je obavezna prijava za sudjelovanje na e-mail: asja.kuzmanic.roje @ gmail.com ili integralcentarr @ gmail.com. Kotizacija sa sudjelovanje iznosi 300 kn.