Windays 2008 - dodatni tjedan godišnjeg za informatičare

Ustaljenu praksu, da je Opatija grad domaćin brojnim kulturnim priredbama, i ove će godine krajem travnja nakratko prekinuti tvrtka Microsoft Hrvatska organiziranjem već tradicionalne, osme po redu informatičke konferencije pod naslovom Microsoft WinDays koja će okupiti veliki broj lokalnih i regionalnih IT profesionalaca ali i menadžera. Predavanja na konferenciji WinDays 2008 pokrit će širok spektar tema, od vrlo stručnih i tehnički zahtjevnih preko poslovnih pa sve do pregleda mogućnosti proizvoda i usluga. Ove je godine kroz 160 predavanja pripremljeno čak 28 različitih tema: od alata za upravljanje projektima do web platformi i razvoja ...

Izvor: Infotrend

Microsoftova se konferencija u proteklih sedam godina profilirala u poslovno - tehnološku konferenciju Opatijanaglašavajući da je informacijska tehnologija neupitan čimbenik poslovanja svake tvrtke. Vrijednost današnje tehnologije može donijeti poslovnu prednost isključivo ako se koristi na pravilan način i ukoliko njene funkcije diktiraju zahtjevi poslovanja.

Konferencija bi hrvatskim gospodarstvenicima trebala ponuditi odgovor na brojna pitanja oko toga kako na najbolji način iskoristiti mogućnosti koje nove tehnologije nude i primijeniti ih u funkciji unapređenja konkurentnosti te povećanja vrijednosti poslovanja.

Za očekivati je da u žarištu predavanja budu Microsoftovi programski proizvodi koji u svom imenu nose oznaku 2008: Windows Server 2008, SQL 2008, Visual Studio 2008 te Microsoft Search Server 2008. Primjerice, samo u Visual Studiju 2008 postoji 250 novih funkcionalnosti koje utječu na povećanje produktivnosti razvojnih timova i njihovu učinkovitu suradnju.

Razvijačima programske podrške svakako će biti zanimljivi prikazi tehnologija koje dolaze: ASP.NET Data Services (Astoria), AJAX, Silverlight, Dynamic Data MVC (Model View Controller) framework. Zanimat će ih, osim toga, i predviđanja o tome što još možemo očekivati od ASP.NET tehnologije u skoroj budućnosti.

Virtualizacija će svakako biti jedna od ključnih tema Konferencije. Ona je moguća na različitim slojevima IT sustava - od aplikacija do servera i sustava pohrane podataka. Govorit će se o serverskoj virtualizaciji zasnovanoj na Hyper-V feature u Windows 2008 serveru, virtualizaciji aplikacija (SoftGrid), kao i virtualizaciji prezentacija aplikacija (RemoteApps).

Po prvi puta, ove godine neće biti izostavljeni ni zagovaratelji otvorenih rješenja. Osim promidže OpenXML tehnologije, organizatori najavljuju i usporedbu sigurnosnih aspekata operacijskih sustava Microsoft Vista i Ubuntu Linux distribucije.

Zanimljivim se čini i predavanja tvrtke - dugogodišnjeg razvijača rješenja na Unix/Linux platformama koja će govoriti o konkretnim iskustvima u razvoju Windows aplikacija korištenjem Visual Studio Team System platforme.

Predavanja poslovne tematike ponudit će prikaze konkretnih implementacija Microsoftovih rješenja i rješenja Microsoftovih partnera, popraćene iskustvima krajnjih korisnika.

Ključan sadržaj su i teme posvećene unapređivanju profesionalnih vještina nužnih u radu u dinamičnoj IT industriji. Čak ako tvrtka i nema IT odjel, organizacijski tim je pripremio predavanja za takve prilike, poput "10 savjeta za tvrtke koje nemaju svoj IT odjel" o problematici koju proživljavaju vlasnici manjih organizacija (iz IT perspektive), te prikazuje rješenja koja će im olakšati život.

Nova inačica Microsoftovog poslovnog sustava namijenjenog srednje velikim i velikim tvrtkama, Microsoft Dynamics NAV, sredinom godine postaje dostupna i na hrvatskom tržištu. Uz novosti u CRM verziji 4.0 biti će prikazano kako se MS Dynamics CRM može koristiti kao moćan alat za razvoj poslovnih aplikacija i vertikalnih rješenja.

Veći broj predavanja biti će posvećen vođenju projekata, a predavači najavljuju upoznavanje s najpoznatijim mitovima suvremenog upravljanja projektima, na čemu se temelje, kako se šire, te u kojoj mjeri su istiniti. Tako će se uporabom alata Microsoft Office Project 2007 ilustrirati tehnike precizne procjene trajanja aktivnosti, a u konačnosti i projekta, od pesimističnog do optimističnog slučaja.

Čitav niz predavanja posvećen je i rješenjima namijenjenim vertikalnim industrijama, od kojih svaka ima svoje specifične poslovne probleme. Očekivano, pokrivene teme posvećene su rješenjima za financijski sektor, telekomunikacijsku industriju i tijela javne vlasti.

Raspored događanja na konferenciji Microsoft WinDays 2008 objavljen je na službenim stranicama konferencije http://www.microsoft.com/croatia/windays/

Povezani članci

Who's Online

We have 128 guests and no members online