Donacija Klinici za dječje bolesti KB Split

Donacija tvrtke Salveo Klinici za dječje bolesti KB SplitTvrtka Salveo, zastupnik njemačke farmaceutske kompanije Engelhard u Hrvatskoj, donirala je 500 bočica sirupa za kašalj Prospan i 300 pakiranja Nisita spreja za nos Klinici za dječje bolesti  KB Split. Vrijedna donacija u obliku proizvoda namijenjenih liječenju kašlja te vlaženju i higijeni sluznice nosa uručena je u prostoru ove ugledne medicinske ustanove, a pomoći će u tretiranju respiratornih poteškoća pacijenata od novorođenačke do adolescentske dobi ...

 Donacija tvrtke Salveo Klinici za dječje bolesti KB Split

Izvor: Salveo

Prvi podaci o Klinici za dječje bolesti datiraju još iz 1926. godine kad je dr. prim. Vera Bekavac Škarica preuzela zbrinjavanje djece u nahodištu. Nahodište se 1934. godine preorganiziralo u Dječji odjel s 15 kreveta u kojem su se liječila mala djeca i dojenčad, dok su se veća djeca tada liječila u okviru Internog odjela.

Razvojem Medicinskog studija u Splitu, Odjel za dječje bolesti 1987. godine prerastao je u Kliniku za dječje bolesti. Klinika danas ima 110 kreveta za pacijente i 12 kreveta za majke dojilje.

Prošle je godine hospitaliziramo oko 3315 djece. Kroz polikliničko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu u 2008. godini obavljeno je 31.243 pregleda te 45.535 ostalih usluga, kao što su ultrazvuk, EEG, spirometrija i ostalo.

Doc. dr. sc. Neven Pavlov, v.d. predstojnik Klinike za dječje bolesti, u ime svih malih pacijenata, djelatnika Pedijatrijskog odjela i svoje osobno, zahvalio se na donaciji tvrtci Salveo.

Who's Online

We have 320 guests and no members online