Ljekovitim biljem protiv raka

Ljekovito biljeNe želim nadomjestiti liječnika niti uzdrmati povjerenje u njega, nego dopuniti terapiju iskušanim narodnim receptima i povećati šanse bolesnika za ozdravljenje. Imam lijek za hepatitis i cirozu jetre, tvrdi splitski fitoterapeut Slobodan Kolić, kojem je upravo pripala ugledna kanadska Diploma za najveća dostignuća na području herbalne medicineKolić, koji se gotovo 30 godina bavi ljekovitim biljem i zapravo je jedini službeno registrirani travar u Hrvatskoj ...

DAROVI PRIRODE

SLOBODAN KOLIĆ, JEDINI REGISTRIRANI TRAVAR U HRVATSKOJ, USPJEŠNO NADOPUNJAVA SLUŽBENU MEDICINU

Ljekovito biljePiše: Meri Šilović /Slobodna Dalmacija

Kolić ide i dalje, pa kaže: "Moji čajevi su pokazali dobre rezultate u slučajevima raka kože, jetre i unutrašnjih organa ako nije bilo metastaziranja. U toj fazi moguće je začahuriti oboljele stanice upotrebom čajeva i pripravaka od ljekovitih trava. Mislim da bi se i rak pluća i želuca mogao sanirati, odnosno zaustaviti direktnim ubrizgavanjem ovog lijeka u sami tumor. To bi, držim, bilo revolucionarno u liječenju ovih bolesti.

Moja iskustva s oboljelima u zadnjih 20 godina potvrđuju da ovaj način, za razliku od kemoterapije, nema nikakvih neželjenih posljedica, a rak se ruši u osnovi, u korijenu, i nestaje."


Pacijent iz Indije

O kakvim je lijekovima zapravo riječ? To su čisti pripravci od ljekovitog bilja, objašnjava Slobodan Kolić te dodaje da se ti pripravci mogu trošiti neograničeno upravo zato što nemaju nikakvih neželjenih popratnih pojava.

U njegov splitski ured na Mažuranićevu šetalištu već godinama dolaze pacijenti iz cijelog svijeta, a svojedobno se pročulo da mu je zbog hepatitisa C u posjet došao i jedan visoki indijski vjerski vođa praćen čak trima tajnicima.

Kolić, kojeg ćete redovno naći ili za kompjutorom ili u prirodi među ljekovitim travama, ni danas neće odati o kome je točno bila riječ, ali nam pokazuje liječničke nalaze i dijagnoze čuvenih klinika u Bombaju i u Jewish Medical Centru na Long Islandu na kojima se uvaženi pacijent liječio prije nego se uputio Koliću u Split.

travar- Čudesnih ozdravljenja nema, ali tretmani mogu pomoći. Ne želim nadomjestiti liječnika, niti uzdrmati povjerenje u njega, nego dopuniti terapiju iskušanim narodnim receptima i povećati šanse bolesnika za ozdravljenje - zaključuje ovaj.

Kolić ističe da i te kako priželjkuje suradnju s oficijelnom znanošću koja bi ispitala njegova otkrića i zapažanja: "Ovo što sam otkrio u liječenju ljekovitim biljem sada bi znanost trebala istražiti u laboratorijskim uvjetima. Zbog daljnjeg rada na razvijanju takvih revolucionarnih lijekova od ljekovitih trava, posljednjih mjeseci pokušavam naći partnere jer takva ispitivanja koštaju. Tražim  potporu i suradnju bilo farmaceutske industrije bilo nekog sponzora kojega bi zanimala ovakva istraživanja."


Naše biljke ljekovitije od kineskih

Kantarion - ljekovito biljeKolić napominje kako je poznato da je Dalmacija jedno od područja gdje rastu najljekovitije biljke na svijetu. - Narod je ovdje imao pravi zlatni rudnik prirode kojom je sebi mogao pomoći. Recimo, naša bunika barem je deset puta ljekovitija nego kineska. Narod je ove recepte iskušao tisućama puta, nisu oni napisani i kroz stoljeća sačuvani tek tako.


Zapisano iskustvo

Saznanja do kojih je došao istražujući učinke ljekovitog bilja te narodne recepte po starim franjevačkim bibliotekama, posebno one u franjevačkom samostanu u Zaostrogu, Kolić je pretočio u pet svojih knjiga od kojih je posljednja "Stara hrvatska ljekaruša".