Na Sirobuji uskoro počinje gradnja novih POS-ovih stanova

Evo jedne dobre vijesti za sve građane grada Splita koji muku muče s rješavanjem stambenog pitanja – uskoro u gradu pod Marjanom počinje gradnja novih POS-ovih stanova. Zgrada će se nalaziti na Sirobuji, točnije uz Alkarsku ulicu, gdje je planirana izgradnja 58 stanova i dva poslovna prostora. Prema informacijama s web-stranice Agencije za promet nekretnina (APN), za taj je posao sklopljen predugovor te ugovor o kupoprodaji zemljišta i projektne dokumentacije s tvrtkom "Ćitić gradnja". Radi se o parceli površine 3592,60 četvornih metara koja je, kako doznaje Slobodna Dalmacija, komunalno opremljena s obzirom na to da je prije nekoliko godina u tom gradskom naselju izgrađena kanalizacija te su obavljeni još mnogi infrastrukturni zahvati. Doznaje se da je za navedeni projekt ishođena i građevinska dozvola te da bi izgradnja novih stambenih jedinica s pripadajućim garažama i parkirnim mjestima trebala početi u proljeće ove godine. Iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja napominju kako maksimalna cijena stana po četvornome metru može iznositi 1319,64 eura. U Hrvatskoj su do sada kroz program POS-a izgrađena 8292 stana u 256 građevina, a od toga je u Splitu izgrađeno ukupno 955 stanova s pripadajućim garažno-parkirnim mjestima.
U Dugom Ratu je dosad izgrađeno 0 POS stanova. Općina Dugi Rat nema pogodnog zemljišta za gradnju POS zgrada, no ipak se uvijek nađe pokoja čestica za prodaju na tržištu (doduše ne za stambenu gradnju).

Izvor: Slobodna Dalmacija

https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/642787/ovakvih-vijesti-nikad-dosta-u-splitu-pocinje-gradnja-novih-pos-ovih-stanova-papirologija-je-rijesena-svoju-priliku-pokusat-ce-ugrabiti-1500-obitelji
 

Povezani članci

Who's Online

We have 450 guests and one member online

  • admin