Izborni fotofiniš u znaku obračuna kandidata

predsjednički izboriPočelo je odbrojavanje na sitno u utrci za trećeg predsjednika Republike Hrvatske. Još je ostalo točno tjedan dana do konačnog otvaranja biračkih mjesta na kojima će hrvatski građani odlučiti komu će dati većinsko povjerenje da u idućih pet godina obnaša čelnu funkciju u državi (čitaj: de put putuje ili u tišini rezidencije meditira, da soli pamet svima s visina, a da na ništa značajno ne utječe, i naravno, da nizašto ne odgovara, op.ur.). Koliko su ovi izbori kandidatima važni potvrđuje i sve žešći međusobni sraz predsjedničkih kandidata koji od početka kampanje slove za najozbiljnije favorite za ulazak u drugi izborni krug. Ipak, šlag se čuva za kraj pa se procjenjuje da će zadnji tjedan maratonske utrke za Mesićeva nasljednika biti ne samo najuzbudljiviji, nego i najbrutalniji do sada. Ako je suditi po dosadašnjem tijeku kampanje, za očekivati je da najžešći obračuni tek predstoje i to isključivo među onim kandidatima koji od početka, prema svim ispitivanjima javnog mnijenja, slove kao najozbiljniji favoriti za ulazak u finalnu utrku u drugom krugu ...


IZBORI KOJI NIŠTA NE ODLUČUJU, NITI IŠTA MOGU PROMIJENITI


Piše: Zoran Milanović / novinar Vjesnika
Izvor: Vjesnik


Brutalna medijska svađa Nadana Vidoševića i Dragana Primorca, dodatno jača poziciju trećeg "plavca" Andrije Hebranga, kandidata najjače hrvatske stranke HDZ-a.

I dok se pojedini predsjednički kandidati svađaju i velikodušno razmjenjuju uvrede jedan na račun drugoga, bivši esdepeovac Milan Bandić, nakon što je nekoliko tjedana mukotrpno "orao" Hrvatsku, odlučio je izborno "zaorati" i u susjednoj Bosni i Hercegovini da bi uvjerio tamošnje Hrvate da je upravo on njihov najbolji izbor.


predsjednički izbori


Hoće li u posljednjem tjednu izborne kampanje na svjetlo dana izaći još neki nepoznati ili manje poznati detalji o pojedinim predsjedničkim kandidatima i hoće li se razotkriti jesu li priče o tome da su neki od njih najcrnji kamatari, haški plaćenici i preljubnici samo dio podzemnih igara suprotstavljenih tabora ili pak surova istina - uskoro ćemo saznati.

U tom kontekstu treba očekivati da će i najspominjanije dvije riječi kod pojedinih predsjedničkih kandidata u ostatku izborne kampanje zasigurno biti USKOK i DORH, i to isključivo u funkciji jednog jedinog cilja - zastrašiti protivnika i ostaviti što jači dojam na potencijalne glasače.


 Clanak  PROČITAJTE VIŠE ...

Povezani članci

Who's Online

We have 150 guests and no members online