Sabor HDS-a Podružnice Dugi Rat

HDSU nazočnosti članova te brojnih drugih stranačkih čelnika, među kojima i zamjenika predsjednika HDS Petra Kaćunka, te vijećnika Velikog vijeća i predsjednika splitske podružnice HDS-a Mate Dabre, održan je Sabor HDS-a Podružnice Dugi Rat. Na sjednici se govrilo o osnutku ove stranke, i njenim uspjesima u Dugom Ratu, posebice kada je riječ o mlađim osobama koje pridolaze u Stranku. Izabrano je i Predsjedništvo Podružnice, a za novog predsjednika jednoglasno je izabran Domagoj Vuković, za zamjenika predsjednika Jozo Pavić, za tajnika Mijo Popović te za rizničara Ante Banović, kao i Ivo Rakuljić, Elvira Kružičević, Zdravko Franičević, Zdravkio Stanić, Matilda Čopac, Jurica Pavić, Jure Lukin, Želimir Juričević, Boris Ercegović za članove Predsjedništva. Nadzorni odbor, pak ćine: Tonči Vuković, Ivica Jovanović i Jozo Juričević. ...


DUGI RAT


Novoizabrano Predsjedništvo Podružnice HDS-a Dugi RatHDS Dugi Rat


Tekst i slike: Davor Grgat


Sabor HDS-a otvorio je Domagoj Vuković, koji je o proteklom djelovanju Stranke, pored ostaloga rekao:

"Demokršćanska opcija u Općini Dugi Rat počinje 1997. godine. Nažalost, iako smo država sa preko 90 posto kršćana svih ovih godina na političkoj sceni hrvatske demokršćanska opcija ne uspijeva vidjeti pravo svjetlo dana pa i onda kada smo se ponadali uspjehu što vanjski a većim dijelom unutarnji neprijatelj uništava mukom stečene rezultate te Stranku HKDU dovode u propast.

Godine 2005. cijela Podružnica prelazi u HKDS i na lokalnim izborima dobivamo tri vijećnika kao i HDZ. Ujedinjene tri stranke i to: HKDS, HD i Hrvatski prolječari u jednu stranku i to HDS se dogodilo 21. veljaće 2009. Predsjednik HDS-a postaje dr. Goran Dodig.

Moram istaknuti da se mi kao Podružnica u Dugom Ratu možemo osječati kao bastion demokrščanstva u Hrvatskoj, jer od 1997. godine imamo kontinuitet sa porastom.

Ova stranka je do danas dala predsjednike općinskog Vijeća redom kroz tri mandata i to: dr. Senku Čudina, Petra Kaćunka, Tonča Vukovića i današnjeg obnašatelja predsjednika općinskog Vijeća Antu Banovića.

Iz redova naše Stranke više osoba je obnašalo funkcije vijećnika kao i nekoliko članova Poglavarstva, a u vidu moje malenkosti imali smo i Načelnika općine Dugi Rat.

Bez lažne skromnosti, reći ću, da mi kao demokršćani nismo obnašali visoke funkcije u našoj Općini, upitno bi bilo da li bi se prodala Tvornica, a danas je zadovoljstvo vidjeti kada se čisti teren i to zapošljavajući naše ljude, a za koju godinu tu će biti i znatno više zapošljavanja i otvorenih radnih mjesta s našega podrućja a to je ono što je najpotrebnije našoj Općini...", kazao je Domagoj Vuković.


U diskusiji, u kojoj su sudjelovali i Petar Kaćunko i Mate Dabro, skoro identično su govorili o osnutku ove stranke, i njenim uspjesima u Dugom Ratu, posebice kada je riječ o mlađim osobama koje pridolaze u Stranku. Zbog toga moramo mi stariji, kazano je, prema njima biti znatno popustljiviji, ljubazniji i djelovati tako da nam se broj stalno povećava.

Izabrano je i Predsjedništvo dugoratske Podružnice, a za novog predsjednika jednoglasno je izabran Domagoj Vuković, za zamjenika predsjednika Jozo Pavić, za tajnika Mijo Popović te za rizničara Ante Banović, kao i Ivo Rakuljić, Elvira Kružičević, Zdravko Franičević, Zdravkio Stanić, Matilda Čopac, Jurica Pavić, Jure Lukin, Želimir Juričević, Boris Ercegović za članove Predsjedništva.

Nadzorni odbor, pak čine: Tonči Vuković, Ivica Jovanović i Jozo Juričević.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 175 guests and no members online