Opet odgođeno suđenje vještakinji Anki Samardžić

Anka Samardžić i Marija LulićZbog prijedloga obrane da se utvrdi raspravna sposobnost optužene Anke Samardžić (59), bivše sudske vještakinje optužene za primanje 100.000 eura mita, odgođena je glavna rasprava koja je trebala početi u ponedjeljak, na Županijskom sudu u Splitu. Prije otprilike mjesec i pol dana optužena Samardžić pretrpjela je moždani udar, zbog kojega je bila u splitskoj bolnici. Sudsko vijeće za USKOK naložilo je da se provede neuropsihijatrijsko vještačenje i psihologijska obrada zbog posljedica moždanog udara koje uvjetuju otežano kretanje i govor. Sama optužena izjavila je i kako povremeno gubi koncentraciju te kako ne može pisati ...

ANKA SAMARDŽIĆ I MARIJA LULIĆ NA ČEKANJU

Opet odgođeno suđenje vještakinji Anki Samardžić


Piše: K. Marić Banje / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Zamjenik ravnatelja USKOK-a izjasnio se kako mu je poznato zdravstveno stanje optužene, ali isto tako je primijetio kako je ona razborito odgovarala na pitanja predsjednika Vijeća o svom stanju. Nakon provedenog vještačenja moći će se odlučiti o nastavku postupka.

Anka Samardžić i Marija Lulić

Osim Anke Samardžić na optuženičkoj klupi je i njezina sestra Marija Lulić (63), umirovljena pravnica u Partner banci i sudska vještakinja za carinsko poslovanje i platni promet Županijskog suda u Zagrebu.

Povezani članci

Who's Online

We have 467 guests and no members online