S Brnistre se odronila stina

U utorak, 3.3.2020. nešto iza 9 sati na Brinistri je došlo do odrona velike stijene koja je poklopila parkirani automobil u Zakučcu. Jedna se kamena gromada teška više od tonu skotrljala tristotinjak metara dolje sve do Zakučca gdje se zaustavila, poklopivši parkirani automobil. Osim automobila, oštećen je i obližnji montažni objekt. Šteta na automobilu je velika. No pravom srećom u nesreći izbjegnuta je tragedija jer se u vrijeme pada kamene gromade u automobilu ni pokraj njega nitko nije nalazio.

Iz Grada Omiša danas su najavili da se privremeno zatvara za sav promet dio Brnistre, državne ceste D70, Omiš (D8) – Naklice – Gata – čvorište Blato n/C (A1) zbog izvođenja radova inženjersko-geološkog kartiranja stijena nad državnom cestom D70 na poddionici Omiš – Zakučac. Cesta se zatvara za sav promet između Omiša i Naklica od 05.03.2020. do 15.03.2020. godine u vremenu od 08:00 do 18:00 sati s tim da će od 13:15 do 14:15 cesta biti otvorena za sav promet.

Izvor: Dalmacija Danas, Grad Omiš
Foto: Neno Malenica / Grad Omiš


U slučaju vremenskih nepogoda kada se radovi ne mogu izvoditi, državna cesta DC70 bit će otvorena za sav promet, a izvođenje radova i zatvaranje ceste će se odgoditi za sljedeći dan.

Povezani članci

Who's Online

We have 252 guests and no members online