Učenice O.Š. 'Jesenice' treće na državnom prvenstvu u tenisu

TenisNa Državnom prvenstvu školskih športskih klubova održanom Rovinju od 8.-11. svibnja učenice Osnovne škole „Jesenice iz Dugog Rata postigle su veliki uspjeh, osvojivši treće mjesto u tenisu. Nakon osvajanja prvog mjesta na regionalnom natjecanju, pa zatim na županijskom i konačno također prvog mjesta na među-županijskom (sudjelovale sve četri dalmatinske županije) stekli su pravo sudjelovanja na Državnom prvenstvu. Nakon pobjeda protiv svojih vršnjakinja iz Ðakova i Čakovca u polufinalu od njih su bile bolje predstavnica Zagreba - O.Š. „Savski Gaj“. Treće mjesto su osvojile pobjedom nad drugim predstavnicima Zagreba O.Š. „Josipa Račića“. Za našu školu su nastupile Barbara Krvavac (7c) i Matea Zemunik (6a). Treća predstavnica destogodišnja učenica trećeg razreda Marija Curnić nije zbog Prve pričesti mogla nastupiti na finalnom natjecanju u Rovinju, ali je nastupala je na prethodnim natjecanjima ... 

Učenice O.Š. „Jesenice“ treće na Državnom prvenstvu školskih športskih klubova u tenisu

Izvor: O.Š. Jesenice Orij

Valja napomenuti da je Marija Curnić trenutno prva igračica na listi do deset godina u Hrvatskoj.

tenis na traviImajući u vidu činjenicu da Barbara Krvavac pohađa sedmi, a Matea Zemunik šesti razred možemo očekivati slijedećih godina još bolje rezultate! Učenice na natjecanjma je vodila učiteljica Dijana Krvavac.

Učenici i učitelji naše škole su ponosni na uspjeh svojih kolegica i učenica, te se nadaju da će to biti poticaj i ostalim učenicima da postignu slične rezultate.

Zanimljivo je da su ove godine čak u tri kategorije učenici naše škole bili na Državnim natjecanjima (povijest, lidrano i tenis ) i u sva tri slučaja su bili učenici 7c razreda.

Na Državnom natjecanju iz Povijesti u Opatiji su bili Ivan Mimica i Matej Mimica pod vodstvom prof. Marijane Skopljak, a na Državnoj smotri lidrano u Dubrovniku Jerolima Čulić uz mentoricu prof. Renatu Kovačić.

Povezani članci

Who's Online

We have 395 guests and no members online