Festival znanosti i Dani tehničke kulture

Festival znanosti, manifestacija pod okriljem Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, ovo godine će se, u razdoblju od 21. do 26. travnja, održati šesti put. Tema ovogodišnjeg festivala je voda pa su na tu temu predviđene interaktivne radionice, prezentacije, predavanja i obilasci laboratorija koji bi trebali približiti znanost široj javnosti te potaknuti interes građana za znanstvena dostignuća ...

Piše: M.D. / Slobodna Dalmacija

Manifestacija je organizirana kako bi se široj populaciji različitog uzrasta približila znanost, pa su tijekom narednih šest dana u planu organizatora javna predavanja, tribine, okrugli stolovi, te gostovanja znanstvenika u osnovnim i srednjim školama, kao i na fakultetima.

Aktivnosti će se istodobno odvijati u Osijeku, Splitu, Rijeci, Zagrebu, Zadru te ove godine prvi put i na Rabu.

Prošle godine na Festivalu je sudjelovalo više od 15 tisuća učenika, studenata, znanstvenika i ostalih građana, a organizatori se ove godine nadaju i većem odazivu.

 Clanak  PROGRAM PREDAVANJA


Dani tehničke kulture

Piše: Žaklina Jurić / Glas Dalmacije

Ovih se dana već po 15-i put zaredom održavaju "Dani tehničke kulture", a druga je  godina da su domaćini te manifestacije prostori osnovnih škola. Prošle godine je domaćin Zajednici tehničke kulture bila splitska Osnovna škola Dobri, a ove godine Bol.

Tajnica Zajednice tehničke kulture Maja Novaković je pred prepunom školskom dvoranom, koju su u gledalištu mahom sačinjavali zainteresirani učenici, pozvala nastavnike Tehničke kulture da zajedno rade na animaciji djece, te na osmišljavanju programa za njih.

- Ovo nam je još jedna prilika da otkrijemo skrivene talente u djeci jer upravo su ovakvi projekti prava stvar za tako nešto - kratko je u svom obraćanju prisutnima rekao ravnatelj Osnovne škole Bol Davor Bučević.

Povezani članci

Who's Online

We have 135 guests and no members online