Petar Buljević nagrađen državnom nagradom 'Ivan Filipović'

Petar BuljevićOmišanin Petar Buljević, prof. hrvatskog jezika i književnosti i dipl. knjižničar zaposlenom u Osnovnoj školi "Josip Pupačić" u Omišu nagrađen je nedavno državnom nagradom "Ivan Filipović", koja je najviše državno priznanje djelatnicima u prosvjeti. Petar Buljević je prepoznat i nagrađen zbog iznimnog doprinosa u promicanju knjižnične djelatnosti na području grada Omiša, utemeljenjem dramsko-scenskog stvaralaštva putem "Dječjeg teatra Harlekin" i "Gradskog teatra Mali princ", pokretanjem nacionalnog i međunarodnog natječaja "Josip Pupačić i ja", ostvarivanja međunarodne suradnje preko međunarodne organizacije školskih knjižnica IASL, kao i za međunarodnu afirmaciju nacionalne hrvatske kulture u suradnji sa školskim knjižnicama diljem svijeta. Čestitamo, Petre! ...


PRIZNANJE OMIŠANINU


petar buljević
Ministar prosvjete obrazovanja i športa Fuchs, nagradu "Ivan Filipović" uručuje omiškom djelatniku prof. Petru BuljevićuPiše: Davor Grgat

Svečani čin urečenja nagrade održao se u Zagrebu, u palači Dverce, kada je ministar prosvjete Radovan Fuchs i prof. dr.sc. Petar Selem kao predsjednik Odbora nagrade "Ivan Filipović" dodijelio 14 godišnjih nagrada i dvije nagrade za životno djelo.

Državnu nagradu "Ivan Filipović" kao najviše državno priznanje djelatnicima u prosvjeti dodjeljuje Sabor Republike Hrvatske, a priprema Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Među velikim brojem prijavljenih djelatnika iz područja odgoja i obrazovanja, komisija je jednoglasno dodjelila priznanje Petru Buljeviću, prof. hrvatskog jezika i književnosti i dipl. knjižničaru zaposlenom u Osnovnoj školi "Josip Pupačić" u Omišu zbog iznimnog doprinosa u promicanju knjižnične, te kulturnih djelatnosti na području grada Omiša.

Značaj koji se pridaje hrvatskoj kulturi i njezinim temeljima najbolje se vidi u velikim međunarodnim projektima (ove godine njih šest), te tako svjedoči o prijateljstvu i zajedništvu školskih knjižnica diljem svijeta, ali i vrijednostima naše nacionalne kulture u procesima suvremenoga odgojno-obrazovnog rada.

Povezani članci

Who's Online

We have 302 guests and no members online