Ulaganje u budućnost

Nije nikakva novost da je najisplativije ulaganje ono u obrazovanje, a grijanje školskih klupa najbolji i najbrži put do dobrog i dobro plaćenog posla. Iako se često smatra da je danas sustav mnogih vrijednosti poremećen, čini se da znanje opet sve više postaje 'in'. Naime, iako je krizno vrijeme i režu se mnogi izdaci, mladi, ali i njihovi roditelji, sve više shvaćaju da je obrazovanje posljednja stvar koje se treba odreći. Tako, prema posljednjim podacima, imamo sve više onih koji se odlučuju na visokoškolsko obrazovanje, ali i na druge, formalne i neformalne, oblike učenja. Onima koji su zainteresirani u Hrvatskoj se danas nudi obilje tečajeva, edukacija, dokvalifikacija, prekvalifikacija i sličnih programa kojima mogu postati konkurentniji na tržištu rada. A dodatno ulaganje u znanje, odnosno u sebe, uvijek se isplati i uvijek otvara nove mogućnosti. U prilog tomu govore i brojke ...

PROMOCIJA ZNANJA
 
Ulaganje u budućnost

 
Piše: Ivana Knežević / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

 
U prilog tomu govore i brojke prema kojima oni s diplomom do posla dolaze pet puta brže nego oni bez nje. Ujedno, na burzi rada među nezaposlenima je tek 4,5 posto onih koji su završili fakultet.

Koliko viši stupanj obrazovanja za sobom povlači i veću potrebu za dodatnim usavršavanjem, vidljivo je i iz podatka da se na dodatne edukacije, bilo da je riječ o stranom jeziku, kompjutorima ili nečem trećem, najviše odlučuju upravo oni s fakultetskim diplomama.
 
Stoga, ako Hrvatska želi biti ono što je već zacrtano - zemlja znanja - i podići postotak visokoobrazovanih, predstoji joj žestoka promocija upravo - znanja.

Povezani članci

Who's Online

We have 143 guests and no members online