Zanimljivosti..

Ćudoredna ćiribimba

Golotinja na balkonu ovih dana uzburkala je duhove u Osijeku. Jedan Osječanin je, naime, sinjao ženu bez odjeće kako se bezbrižno sunča na svom balkonu u zgradi preko puta, i umjesto da uživa u pogledu ili pak skrene pogled, čudni ćudoredni lola ju je prijavio policiji! O tempora, o mores! Čudnih li običaja na obalama Drave! Iz osječke policije odgovaraju još čudnije, da je je sunčanje na VLASTITOM balkonu ili terasi kažnjivo s do 750 kuna, jer riječ je o prekršaju vrijeđanja ili omalovažavanja moralnih osjećaja građana i zabranjeno je prema članku 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira..
Hmm.. sjetila me ova vijest na trenutke kad sam radio u bivšoj firmi, na trećem katu splitskog Jokera, kada se jedna mlada dama također danima sunčala bez viška odjeće, ali na vrlo opasnom i visokom mjestu (nije bio balkon, već poviše njega, neka opasna terasica pri vrhu zgrade, pa smo uistinu bili zabrinuti za nju) na zgradi POS-a preko puta..
Kolege iz tima i ja, moram priznati, nismo bili baš puno produktivni tih dana, pala je malo i kvaliteta koda, jer pogledi bi nam prečesto odlutali u daljinu.., no nikome nije palo na pamet da je druka plavcima iz odjela za gubljenje vremena na suncu i zaštitu od UV zraka.
Policiju bi trebali, između ostalog, zanimati mladi divljaci koje izlaze u splitski noćni život s nožem i "gunom", ćiribimba fantomske ekipe koja noćima pali auta po gradu, naganjanje mufljuza, dilera, kamatara i ostalog krimi polusvijeta, a ne gubiti radno vrijeme na spašavanje i zaštitu mladih dama od UV zraka. Krema za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom puno je bolje i jeftinije rješenje problema. I, naravno, par krunica i naramak očenaša za oči sablažljive..

MB