Zanimljivosti..

Dražen Zečić 'U čast svi dobrim ljudima'

dražen zečićSrceparajućim stihovima "Ne plači crna ženo, tvoje suze nisam htio, nismo prvi a ni zadnji što je život rastavio; od ponora pa do visina, padao sam i letio,  ukrala je dušu moju, nisam niti osjetio; pokidat ću lance sve što me vežu za tebe, okove sa srca bacit ću, nisi niti jedina da mi život propada, novu srodnu dušu naći ću...", te brojnim hitovima poput "Govore mi mnogi ljudi", "Ima li nade za nas", "Boem u duši", "Zora", te novijim "Oprosti svijete", "Nema ništa novo", "Vladarica" osvojio je publiku koja svaki njegov novi album i koncert s nestrpljenjem očekuje. Čovjek je to, autor i pjevač velikog srca koji se nesebično odaziva na svaki humanitarni poziv, koji je upravo takvu ljubav i vjernost svoje publike itekako zaslužio. A strpljenje mnoštva ljubitelja vječnog srcoboljca Zeke nagrađeno je novim albumom "U čast svi dobrim ljudima" koji je u legalnoj prodaji i nelegalnom downloadu od 30. listopada... Ima nešto u toj glazbi i stihovima što je svojedobno navelo i našeg mladog Tugarskog književnika Vladu Bulića da mu posveti cijeli jedan tekst, ma esej ...


Ma, zakon je Zeko. Učio sam od njegaPiše: Vlado Bulić

Kao svaki mladi hrvatski hipersenzibilni intelektualac koji drži do sebe, ispočetka sam prezirao lik i djelo spomenutog kantautora, ali eto, s godinama čovjek shvati neke stvari.

A među njima i to da život nije roman i da se u njemu dogode obrati koji u literaturi definitivno ne bi prošli.

Budimo realni, tko bi povjerovao u fabulu u kojoj lik inspiriran Draženom Zečićem postane perspektivan mladi književnik?

Sve je počelo te zimske noći kad sam upao u jedan omiški kafić, a s planom da Makiju, bivšem kolegi konobaru, dokažem da sam nešto napravio u životu - izašla mi zbirka poezije i friško položio Poetiku kod Stamaća.

Ovaj pogledao knjigu, rekao: “Je, je, super, samo ti piši” i spremio je u jaketu.

Nije sad, kaže, raspoložen za poeziju, ima ljubavnih problema - taman se zaljubija kad je skužija da ona ima muža šta naviga.

Nekoliko votki kasnije, iz zvučnika trešti Zečić: "Pokidat ću lance sve šta me vežu za tebe!..."

Maki pjeva s njim i baca čašu u zid, konobarica urla..

- “Nemoj mi te od žestokoga, evo ti ove od dva deca!..."

Snimam situaciju i razmišljam hoće li ikada ljudi ovako reagirati na moje stihove, što je to u ovom Zečiću da Makija ovako dira u srce?


 Clanak PROČITAJTE VIŠE ...
http://www.dugirat.com/content/view/5277/


NAJVAŽNIJU LEKCIJU IZ KNJIŽEVNOG STVARALAŠTVA NAUČIO SAM OD DRAŽENA ZEČIĆA!, što god intelektualni sektor mislio o tome!

Kako bi zapjevao moj idol: Opet će reći kako sam bio zadnji u gostioni / Ako sam pio, sam sam to htio / Što znaju o ljubavi oni?

 

Povezani članci

Who's Online

We have 116 guests and no members online