Zanimljivosti..

Splitski ‘U3’ prkosi turbofolku

U3I Slobodna Dalmacija je objavila priču o tri mlada Utrobičića koja gitarama 'prkose turbofolku'. Riječ je o Toniju (17), Josipu (13) i Frani (15), članovima banda "U3" , koji su prošlog ljeta (opet) svirali u Omišu, a još preklani bili su i naši gosti u Dugom Ratu, gdje su odsvirali zapaženi ljetni koncert. - Sasvim slučajno smo se okupili, bili smo željni dobre svirke i osnovali smo bend, čisto iz zezancije, kažu. Iako mladi već imaju zavidan broj svirki, a čak su bili predgrupa na koncertu Tribute to Azra”, održanom na Tvrđavi Gripe, te su nastupili i u Spaladium Areni u sklopu projekta "Četiri prijatelja za četvrtu", najvljujući koncerte Dražena Zečića, Thompsona, Mate Bulića i Mladena Grdovića. Bravo Utrobičići!.. A kad je već riječ o Utrobičićima, valjda ćemo dočekati i to da ekipa iz Vile nekom prigodom "evocira uspomene" na ona vremena kad se Jure U. nije odvajao od gitare, kad je s meštrom Bekom (Dean B.) držao disko klub, a Čara, Toni, Slobo i ostala ekipa bili stalni gosti ispod kristalne kugle ...


TRI MLADA UTROBIČIĆA SVIRAJU REPERTOAR SVOJEG IDOLA
 
TRIBUTE TO AZRA
 
Splitski ‘U3’ prkosi turbofolku
 

Piše: Jure Jerić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 
Johnny Štulić za honorar od milijun kuna dogodine dolazi u Zagreb da bi odradio tri uzastopna koncerta u Areni Zagreb. Nažalost, brojni obožavatelji Štulića u ovoj su prošlotjednoj vijesti mogli vrlo kratko uživati jer je bivši frontman Azre kazao novinarima da će teško gledati taj film jer već skoro dva desetljeća nit’ pjeva, nit’ svira...

Problem je i što je s nekim od članova benda posvađen, tako da nam u međuvremenu ne ostaje ništa drugo nego utažiti glad za Azrinim stvaralaštvom tako da slušamo stare ploče.
 
Želim samo da sviram...
 
Nekakvu utjehu mogu pružiti i mladi splitski rokeri pod nazivom “U3”. Nemaju previše veze s Bonom Voxom, ni s njegovim bendom, što bi naziv benda mogao sugerirati, nego im je ime proizašlo iz zajedničkog prezimena: Utrobičić.
 
Osim toga, mnogo su im draži domaći rokerski hitovi, posebice iz pera Johnyja Štulića, što dokazuju mnogobrojim nastupima.
 
Trojica Utrobičića: Toni (17), Josip (13) i Frane (15) ljetos su svirali u cijeloj Dalmaciji, osvojili mnoge obožavateljice, a zajedno sviraju tek dvije godine.
 
- Sasvim slučajno smo se okupili, bili smo željni dobre svirke i osnovali smo bend, čisto iz zezancije.
 
Sjećam se prvog nastupa, ogromne treme, kada smo svirali u Makarskoj, u kafiću “Art”
- prepričava najstariji gimnazijalac Toni, koji se prihvatio gitare i mikrofona.
 
Prvaš splitske Gimnazije Marka Marulića Frane najbolji je na bubnjevima, iako često i zapjeva, dok najmlađi Josip, osmaš OŠ “Gripe”, svira bas gitaru.

- Iako smo rođaci, intenzivnije smo se počeli družiti kad smo osnovali bend. Muzika nas je spojila i sad stvarno guštamo - iskren je Frane koji se odlično slaže sa svojim rođacima Tonijem i Josipom, inače braćom.
 
- Škola nam je na prvome mjestu, još smo premladi - uglas govore tri mušketira ostavljajući prostora željama da jednoga dana ipak ostvare karijeru Štulića ili Hrnjaka, svatko u svojoj domeni, naravno.

"U3"

Možda bi neki pomislili da su premladi, ali iza njih je već zavidan broj svirki, čak su bili predgrupa na koncertu Tribute to Azra”, održanom na Tvrđavi Gripe.
 
Ni Spaladium Arena im nije nepoznanica, štoviše, zanimljivo je da mnogo poznatiji pjevači mogu samo sanjati o najvećoj dalmatinskoj dvorani, dok su njih trojica svirali u sklopu projekta “Četiri prijatelja za četvrtu”, najvljujući koncerte Dražena Zečića, Thompsona, Mate Bulića i Mladena Grdovića.
 
- Rijetko imamo tremu, ali nije bilo lako stati ispred deset tisuća posjetitelja, tresli smo se u backstageu, ali sve je na kraju bilo odlično - priznaje Josip.
 
Za kraj nismo mogli odoljeti da ih ne priupitamo koji je recept odolijevanja invaziji turbofolka, ali momci su se samo nasmijali i zaključili: “Ne pada nam na pamet.”
 

Obrati pažnju...
 
Na repertoaru mladog bendaU3 nalazi se više od sto dobro uvježbanih pjesama, od čega je preko polovica “Azrinih”, a momci najavljuju i samostalne stvari, iako, kažu, trebaju još malo vremena.

Povezani članci

Who's Online

We have 234 guests and no members online