Skupština KUD-a Dalmacija

KUD DalmacijaOdržana je skupština KUD "Dalmacija" iz Dugog Rata na kojoj je, između ostalog, podneseno izvješće o radu društva u proteklom razdoblju, a i birali su se novi članovi Upravnog odbora. Danas u KUD-u djeluje folklorna sekcija koja u tri skupine broji 110 članova, tamburaški orkestar ima 15 članova, a u planu je ponovno aktiviranje ritmičke sekcije, osnivanje dječjeg zbora i dalmatinske klape — izvijestio je Ante Božidar Uvodić, predsjednik KUD-a. Prihvaćeni su planovi za iduće razdoblje te poziv za sudjelovanje na festivalu folklora na Siciliji i u Austriji. Sve to ne bi bilo moguće da im u radu ne potpomaže Općina, kojoj i ovom prilikom zahvaljuju. Potvrđeno je sudjelovanje na susretima folklora u Metkoviću, Kaštel Kambelovcu i Muću te na susretima Glazbene mladeži Splita. Poseban prioritet će posvetiti odgoju mladih, pa će svoje djelovanje proširiti na učenike obližnjih škola ...

Prihvaćeni pozivi iz Austrije i sa Sicilije

Piše: Davor Grgat

Na izbornoj skupštini KUD-a "Dalmacija" Dugi Rat uz 8O-ak članova bili su dojučerašnji čelnici općine Branko Vojnović, Goran Tičić i Domagoj Vuković.

KUD DalmacijaNaši članovi su uspješno nastupili na republičkom festivalu u Koprivnici, osvojivši prvo mjesto, te na brojnim županijskim smotrama folklora. Godine 2001. i 2003. nastupili smo u Portugalu. Održali smo više od 60 komercijalnih koncerata za turiste omiške i makarske rivijere, a značajne nastupe smo imali i kod domaće publike prilikom održavanja dugoratskih kulturnih ljeta i obilježavanja Svetog Jure, poljičkog zaštitnika, te biranja velikopoljičkog kneza i kulturnih manifestacija u organizaciji Društva Poljičana "Sv. Jure". Danas u KUD-u djeluje folklorna sekcija koja u tri skupine broji 110 članova, tamburaški orkestar ima 15 članova, a u planu je ponovno aktiviranje ritmičke sekcije, osnivanje dječjeg zbora i dalmatinske klape — izvijestio je Ante Božidar Uvodić, predsjednik KUD-a. Prihvaćeni su planovi za iduće razdoblje te poziv za sudjelovanje na festivalu folklora na Siciliji i u Austriji.

KUD DalmacijaSve to ne bi bilo moguće da im u radu ne potpomaže Općina, kojoj i ovom prilikom zahvaljuju. Potvrđeno je su djelovanje na susretima folklora u Metkoviću, Kaštel Kambelovcu i Muću te na su sretima Glazbene mladeži Splita.

Poseban prioritet će posvetiti odgoju mladih, pa će svoje djelovanje proširiti na škole u Jesenicama, te "Josip Pupačić" i "Jure Kaštelan" u Omišu.

U novi Upravni odbor KUD-a izabrani su Ante Božidar Uvodić, Anđelko Ćokolić, Luka Lukačević, Ante Mladin, Ante Raljević, Milivoj Raljević i Srećko Zelić.

Povezani članci

Who's Online

We have 205 guests and no members online